maandag 3 oktober 2022

Reds pakken zes op zes

De mannen zijn foutloos begonnen aan de competitie. Zondagavond wonnen Sacha Koulberg en co met 1-3 bij KVC Zoersel.

De Interfreight Brabo Antwerp Men begonnen de competitie met twee verplaatsingen op een rij. Twee weken geleden pakten de Reds al de volle buit bij Amigos Zoersel, afgelopen weekend speelden ze opnieuw in Zoersel. Ditmaal werd KVC Zoersel over de knie gelegd. Toch was het allesbehalve een eenvoudige overwinning. De mannen moesten vechten tegen een stugge tegenstander.

Jeroen Oprins scoorde vlot en leidde zijn team naar een 22-25 in de eerste set. Maar Zoersel gaf zich niet gewonnen. De thuisploeg rechte zijn rug in de tweede set en maakten het onze mannen knap lastig. Brabo maakte te veel fouten in de opslag en de aanval en verloor de tweede set met 26-24.

De 1-1 brak de moraal van onze mannen echter niet. In de derde set toonde het team van coach Sacha Koulberg zich opnieuw. Iedereen kwam tot scoren, maar ook bij de tegenstander ging het aanvallend goed. De Antwerpmannen waren net iets beter en pakten de derde set (22-25).

In de vierde set gingen de mannen door op het aanvallende elan. Jeroen Oprins domineerde de set en scoorde 12 punten. Zoersel bood heel veel weerwerk waardoor onze Reds heel diep moesten gaan. Het werd 25-27 waardoor onze Reds opnieuw met drie punten terugkeren uit Zoersel. Jeroen Oprins was de uitblinker bij onze Brabo Men, met 37 punten dirigeerde hij rood-wit naar een zes op zes.

Coach Sacha Koulberg blikt tevreden terug op de wedstrijd: “Het was geen makkelijke wedstrijd maar we hebben bij momenten goed gespeeld en goed aangevallen. We hebben wel te veel fouten gemaakt en dat kost ons een set. Al bij al hebben we getoond dat we echt kunnen vechten tegen een goed team.”

De mannen behouden het maximum van de punten en staan derde in het klassement met een wedstrijd minder gespeeld. Donderdag wacht de eerste thuiswedstrijd. Dan nemen we het om 21u op tegen Marke-Webis Wevelgem. Zaterdag volgt al meteen een tweede thuiswedstrijd, dan komt Herve Mortroux op bezoek.