donderdag 25 mei 2023

Persbericht Cockerill Beach Antwerp 2023

Van 1 tot en met 4 juni 2023 tovert Cockerill Beach Antwerp het Zaha Hadidplein om tot een beachvolleybalarena. Met het Havenhuis als prachtig decor maakt Antwerpen zich op voor een weekend vol zomers sportplezier met als apotheose de manche van het Belgisch Kampioenschap beachvolleybal op zaterdag en zondag.

DBV Events, Interfreight Brabo Antwerp en de Stad Antwerpen slaan de handen in elkaar om Cockerill Beach Antwerp uit de grond te stampen. Vier dagen lang staat het Zaha Hadidplein volledig in het teken van het beachvolleybal. Antwerpen is zo opnieuw vertegenwoordigd in de Geberit Beachtour, het Belgisch kampioenschap.

450 kubieke meter zand

Om het Zaha Hadidplein om te toveren tot beachvolleybaldorp wordt er 750 ton zand aangevoerd. Dat zand wordt gebaggerd uit de Noordzee en wordt geleverd op woensdag 31 mei. In de schaduw van het Havenhuis worden in totaal vier volleybalvelden aangelegd. Drie secundaire velden en een centre court met tribune en vip-zone. Publiek en spelers kunnen niet enkel genieten van een prachtige locatie maar ook van een piekfijne infrastructuur. Van kleedkamers tot vip-dorp, spelers én toeschouwers worden in de watten gelegd tijdens Cockerill Beach Antwerp. De inkom voor het hele weekend is gratis. Geniet van beachvolleybal op het hoogste niveau en van het heerlijke eten en drinken van onze foodtrucks.

Over de Geberit Beachtour

De Geberit Beachtour bestaat uit negen manches op verschillende locaties waar deelnemers punten kunnen scoren om zich te plaatsen voor de finales in Brussel. De geplaatste teams spelen daarna in de Masters in Brussel voor de titel van Belgisch Kampioen.

Ook enkele talenten van eigen bodem duiken het zand in onder het Havenhuis. Britt Ruysschaert van Interfreight Brabo Antwerp verdedigt haar Belgische titel samen met Els Vandesteene. Ook Youna Coens van de Interfreight Brabo Antwerp Girls dingt mee naar de titel, zij speelt aan de zijde van Jade Van Deun die vanaf komend seizoen de kleuren van Brabo zal verdedigen. Bij de mannen kijken we uit naar de sterkhouder van de Interfreight Brabo Antwerp Men Jeroen Oprins (samen met Mathias Blondeel). De andere Brabo-spelers die in actie komen tijdens Cockerill Beach Antwerp zijn: Jef Vleugels en Wannes De Beul, Gorrik Lantsoght en Kenneth Mylemans en Kato Hillen (samen met Lotte Pareyn).

Volgende events

Laatste nieuws

ELEVEN SPORTS – DAZN – HIGHLIGHTS VAN COCKERILL BEACH ANTWERP 2024

13 jun

ELEVEN SPORTS – DAZN – HIGHLIGHTS VAN COCKERILL BEACH ANTWERP 2024

Beach

Eleven Sports, tegenwoordig Dazn, heeft op zondag tijdens de finales van Cockerill Beach Antwerp 2024 de wedstrijden voorzien van...

Wij zijn fiere partner van Thuismakers Brabo Antwerp Volley Team

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.