donderdag 1 december 2022

Ladies zegevieren in Arenahal

De Interfreight Brabo Antwerp Ladies hebben de volle buit gepakt tegen Haasrode Leuven. Antwerp was met 3-1 te sterk voor de rode lantaarn.

Een week na de 3-2-nederlaag tegen Fixit Kalmthout hebben de Ladies de rug gerecht met een driepunter tegen Haasrode Leuven. Al begon de wedstrijd niet goed. Leuven pakte meteen de eerste set in de Arenahal met 21-25. Coach Cristina Moga was er niet helemaal gerust in: “We zijn gestart zoals we zijn geëindigd in Kalmthout, met veel te veel fouten. In de eerste set lukte het niet zoals we voor ogen hadden. Maar ik wist ook dat, als we ons niveau haalden, we de match wel konden domineren.”

En dat gebeurde ook. In de tweede set kwamen de Ladies eens stuk scherper voor de dag. Het tactische plaatje klopte en de bezoekers geraakten niet meer in de wedstrijd. Brabo nam de wedstrijd volledig in handen en won drie sets op een rij met duidelijke cijfers: 25-11, 25-14 en 25-14. “Ik weet wat mijn spelers kunnen maar het kwam er niet uit in de eerste set. Daarna begonnen ze er terug in te geloven. Achteraf houd ik er wel een positief gevoel aan over, het is belangrijk om de punten thuis te houden.”, blikt Cristina Moga terug.

De Ladies krijgen voor de winterstop nog twee thuiswedstrijden, tegen VDK Gent en Oudegem. De twee ploegen delen de eerste plaats in het klassement. “We hebben niets te verliezen. We starten twee keer als underdog tegen teams die uitstekend bezig zijn. We moeten gewoon spelen en proberen er mooie wedstrijden van te maken.”, aldus Cristina Moga.

In die komende wedstrijden wil Cristina Moga vooral progressie zien: “Onze foutenlast moet omlaag. We helpen onze tegenstanders door zelf te veel punten te maken voor hen. Je kan fouten maken omdat je daartoe gedwongen wordt door de sterkte van de tegenstander maar tegen Leuven leggen we in de eerste set onnodig veel risico in de opslag en maken we zeven opslagfouten. Caitlin Van de Perre speelde wel ongelofelijk goed. Ze maakte 35 punten en ook Lize Timmermans speelde heel goed. Dat is de progressie die ik wil zien.”

Benieuwd hoe onze Ladies het doen tegen de absolute top van de Liga Dames? Koop snel je tickets via onze webshop.

Laatste nieuws

Inschrijvingen geopend!

29 apr

Inschrijvingen geopend!

Antwerp4Volley | Beach

Waar wacht je nog op? Meld je nu aan voor onze zomertrainingen en word de beste beachvolleyballer die je...

Brabo Men winnen de Beker van Antwerpen 2023

11 apr

Brabo Men winnen de Beker van Antwerpen 2023

Brabo Men

Interfreight Brabo Antwerp Men wint de Beker van Antwerpen 2023. In de finale waren de Reds te sterk voor...

Wij zijn fiere partner van Interfreight Brabo Antwerp Volley Team

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.