dinsdag 16 januari 2024

Ladies starten 2024 met driepunter

De Interfreight Brabo Antwerp Ladies zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Cristina Moga en co pakten de drie punten op het veld van Haasrode Leuven.

In drie sets (21-25, 16-25 en 11-25) was de overwinning duidelijk verdiend voor de Ladies. Leuven hield de wedstrijd in de eerste set aanvankelijk nog in evenwicht. In de tweede set begon het verschil zichtbaar te worden. Dat zag ook coach Cristina Moga: “Onze foutenlast was laag en onze opslagdruk werd ook beter. En dat hielp dan weer om onze block-defense te wapenen.”

Libero Luna Van Peer werd door de tegenstander verkozen tot Star of the Game, terwijl Laura Meynckens met zestien punten topscoorder werd. Maar Cristina Moga looft vooral de teamprestatie: “Luna heeft een ongelofelijke match gespeeld, maar iedereen eigenlijk. Het was echt een teamprestatie. Ik ben heel trots op de manier waarop onze speelsters hun zware studies combineren met de topsport, want het zijn niet alleen topsporters, het zijn ook topstudenten. Januari is normaal een moeilijke periode voor ons met de examens. Maar het is leuk dat alles goed is verlopen.”

De Ladies staan nu voor enkele zware affiches, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Asterix Avo Beveren nu zaterdag om 20.30 uur. Maar ook daar maken de Reds kans. “Het is een seizoen waarin bijna iedereen van elkaar kan winnen of verliezen. Alles is dus mogelijk”, blikt Cristina vooruit.

Volgende events

Dendermonde, Sportcentrum Sint-Gillis

Laatste nieuws

ELEVEN SPORTS – DAZN – HIGHLIGHTS VAN COCKERILL BEACH ANTWERP 2024

13 jun

ELEVEN SPORTS – DAZN – HIGHLIGHTS VAN COCKERILL BEACH ANTWERP 2024

Beach

Eleven Sports, tegenwoordig Dazn, heeft op zondag tijdens de finales van Cockerill Beach Antwerp 2024 de wedstrijden voorzien van...

Wij zijn fiere partner van Thuismakers Brabo Antwerp Volley Team

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.