dinsdag 4 april 2023

Ladies pakken de drie punten in Genk

De verplaatsing naar Trixxo LVL Genk is altijd moeilijk, maar in 2023 trekken onze Ladies zich daar weinig van aan. Net zoals in januari nemen ze de volle buit terug mee naar Antwerpen.

De Ladies begonnen goed aan de wedstrijd en pakten de eerste set met 20-25. De thuisploeg vocht terug en won set twee met 25-23. De derde set werd enorm belangrijk. De Limburgers leken de set naar zich toe te trekken, waardoor de Ladies nog maximum twee punten zouden kunnen winnen. Maar Genk vergat een setpunt te verzilveren en gaf zo de kans aan Interfreight Brabo Antwerp om de situatie om te draaien. Na een 25-27-setstand pakten de Ladies een belangrijke mentale overwinning. In de vierde set benutten de bezoekers het momentum en met een 13-25 was de overwinning een feit.

Zaterdag staan de twee teams opnieuw tegenover elkaar, ditmaal ontvangen we Trixxo LVL Genk om 19u in de Arenahal. Daar wil coach Cristina Moga wel enkele puntjes beter zien: “Ik zou ons op aanvallend vlak agressiever willen zien spelen. We moeten onze eigen punten maken en niet wachten tot de tegenstander een fout maakt. Maar ik ben tevreden met de drie punten. We hebben de afgelopen jaren geen enkele goede wedstrijd gespeeld in Genk, dus het zou fijn zijn om met de overwinning huiswaarts te gaan.”