dinsdag 29 november 2022

Interfreight Brabo Men houden de punten thuis tegen Nivelles

De Interfreight Brabo Men versloegen zaterdag Nivelles. De mannen waren met een 3-1-eindstand te sterk voor het nummer drie uit de competitie.

De voorbereiding liep allerminst vlot voor Sacha Koulberg. Drie middenblokkers zijn uit met een blessure en Jeroen Oprins en Jef Vleugels misten een groot deel van de trainingen door ziekte. De coach verwachte een moeilijke wedstrijd tegen het nummer drie uit de competitie. Sacha Koulberg: “We speelden tegen de ploeg die net achter ons stond met maar één punt minder, dus dat is altijd gevaarlijk.”

Ondanks de moeilijke aanloop naar de wedstrijd begonnen de Reds goed. De mannen waren de betere ploeg en kwamen ook al snel twee sets voor. De eerste set werd gewonnen met 25-20, de tweede eindigde op 25-22.

In de derde set stapelde de thuisploeg de foutjes op. Nivelles leek lange tijd op weg naar setwinst maar met een 19-24-stand rechtte Brabo opnieuw de rug. De mannen kwamen nog terug tot 23-25 maar zagen wel de set verloren gaan. Ondanks de verloren set trokken de mannen de goede lijn door. In de vierde set toonden de reuzen opnieuw hun kracht en met een 25-18-setstand gaven de Reds niets prijs. Sacha Koulberg is tevreden met de drie punten: “De eerste twee sets waren we dominant, maar in de derde set stapelen we dan zoals zo vaak de fouten op. Onze remonte op het einde van die set kwam te laat maar we herpakken ons wel goed in de vierde set. Ik ben heel tevreden met de 3-1-eindstand.”

De mannen verstevigen hun tweede plaats en zetten Nivelles op vier punten in het klassement. Komend weekend wacht opnieuw een topmatch voor Sacha Koulberg en co. Zaterdag trekken ze naar Hellvoc Hemiksem-Schelle voor een rechtstreeks duel voor de eerste plaats. Het verschil tussen de twee teams bedraagt slechts twee punten, in het voordeel van Hellvoc. Coach Sacha Koulberg kijkt er alvast naar uit: “Het wordt een topmatch voor de eerste plaats in de heenronde. Iedereen zegt me dat de zaal van Hellvoc indrukwekkend is met veel publiek en lawaai, dat had ik als speler altijd graag. Ik speelde altijd beter in zo’n zalen en we zullen zien hoe mijn spelers zullen reageren daar.

Volgende events

Laatste nieuws

ELEVEN SPORTS – DAZN – HIGHLIGHTS VAN COCKERILL BEACH ANTWERP 2024

13 jun

ELEVEN SPORTS – DAZN – HIGHLIGHTS VAN COCKERILL BEACH ANTWERP 2024

Beach

Eleven Sports, tegenwoordig Dazn, heeft op zondag tijdens de finales van Cockerill Beach Antwerp 2024 de wedstrijden voorzien van...

Wij zijn fiere partner van Thuismakers Brabo Antwerp Volley Team

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.