dinsdag 10 oktober 2023

Girls maken waanzinnige start in NAT-2

Het dames team van Interfreight Brabo Antwerpen heeft het seizoen op verbluffende wijze geopend, met een vlekkeloze score van 4 op 4. Deze overwinningen hebben het team in de schijnwerpers geplaatst, en we wilden meer te weten komen over wat hen zo succesvol maakt. We spraken met Lotte Pelkmans, de kapitein van het team.

Lotte benadrukte dat passie een sleutelfactor is in hun vroege succes. “Het enthousiasme van de speelsters, zowel binnen als buiten het veld, is echt aanstekelijk,” zei ze. “Onze coach heeft ons ook in de juiste richting gestuurd, en we hebben hard gewerkt op de trainingen om ons spel aan te scherpen en lessen te trekken uit vorige wedstrijden.”

Dit seizoen markeert een periode van verandering voor het team, met een nieuwe coach en veel nieuwe gezichten op het veld. Lotte gaf aan dat de integratie van deze nieuwe elementen opmerkelijk soepel is verlopen. “In het begin was het misschien even wennen, maar we zijn erin geslaagd om snel een hechte eenheid te vormen. We hebben zelfs een teamweekend gehad in september, wat onze band zowel op als naast het veld heeft versterkt.”

Een opvallend kenmerk van het team is hun ongeslagen status in thuiswedstrijden. Lotte gelooft dat dit te wijten is aan verschillende factoren. “Onze Arena is ronduit indrukwekkend, en het publiek geeft ons altijd een geweldige boost. Daarnaast hebben we Erik, de trommelaar, en DJ Peter om de sfeer op te zwepen. En laten we de ‘dit is onze Arena’-mentaliteit niet vergeten.”

De volgende uitdaging op hun pad is de wedstrijd tegen Hellvoc, een team dat bekend staat om zijn krachtige spel en stevige tegenstand. Lotte liet doorschemeren dat ze met veel enthousiasme en vastberadenheid naar deze confrontatie kijken. “We gaan naar Hellvoc met een grote vechtlust en zijn vastbesloten om te laten zien dat we niet alleen thuis sterk zijn, maar ook op verplaatsing.”

De sfeer in de kleedkamer en de teamdynamiek zijn cruciaal voor het succesvoor de Girls. Lotte benadrukte dat de positieve sfeer binnen het team een enorme troef is. “We proberen ook na de trainingen en wedstrijden samen leuke dingen te doen, en er is altijd ruimte voor humor zonder dat dit ten koste gaat van onze focus op het veld. We zijn echt een hechte groep.”

Tot slot, een boodschap van Lotte aan alle fans en supporters van Interfreight Brabo Antwerpen terwijl ze zich voorbereiden op de strijd tegen Hellvoc: “We roepen iedereen op om ons te komen aanmoedigen op Hellvoc komende zondag om 15u. Met jullie aan onze zijde wordt de Hel van Hellvoc een stukje hemel!”

Laatste nieuws

Brabo Men imponeren tegen competitieleider

5 mrt

Brabo Men imponeren tegen competitieleider

Brabo Men

Onze Reds riepen de supporters op om hen te steunen tijdens de topper donderdag en die steun heeft geloond....

Wij zijn fiere partner van Interfreight Brabo Antwerp Volley Team

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.